top of page

La Paeria de Lleida autoritza l'obertura a Ciutat Jardí d'un restaurant asiàtic que els veïns rebutgen

Febrer_2024. Font: Diari Segre (Lleida)

La Paeria accepta les al·legacions del titular de la propietat i consideren l'activitat del restaurant asiàtic com a complementària de l'hotel B&B, al ser a la planta baixa.

Residents de la zona i l'Associació de Veïns el van impugnar per ser un local totalmement independent del complex.La propietat va presentar l’estiu passat una comunicació a la Paeria per sol·licitar la llicència d’obertura de l’hotel i del restaurant, però els tècnics municipals van impedir que aquest últim iniciés l’activitat al considerar que no estava relacionada amb la de l’hotel.

Entre els arguments dels tècnics figuraven que la distribució final de la planta baixa de l’hotel ha generat un establiment amb accés independent, cuina i serveis higiènics propis; que la imatge comercial del restaurant és independent a la de l’hotel i amb retolació pròpia; que el restaurant era de menjar asiàtic i que l’hotel no ofereix servei de restaurant i només dona esmorzars en un espai diferenciat de la zona del restaurant.

Per tot això, va decretar que el restaurant “no es pot considerar una activitat complementària vinculada a l’hotel” i donava un termini de deu dies a la propietat perquè presentés al·legacions a la seua resolució
D’altra banda, en la impugnació s’afirma que en la justificació del compliment de l’ordenança es va cometre un error respecte a la identificació i emplaçament de la parcel·la del restaurant i es va indicar que l’ús de restauració estava admès “quan el Pla General Municipal diu el contrari”.

També s’afirma que quan el 2019 es va presentar una modificació del projecte, després d’un canvi de promotor, es “va mirar d’obviar” la incompatibilitat “adduint al nou Pla d’Ordenació Urbana Municipal” que sol no era vigent. Així mateix, es destaca que la Paeria va concloure que “les obres sol·licitades compleixen el planejament vigent” quan “no és cert”.

En aquest sentit, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Begoña Iglesias, va afirmar que no “ens podem avançar als fets perquè encara no ha obert”. Va assegurar que “de moment no s’ha fet res en contra de la normativa” i va destacar que “la Generalitat va ser qui va concedir la llicència hotelera, de manera que ha de ser la primera a revisar-la si succeeix qualsevol infracció”.

Comentários