top of page

ELS COLOMS A CIUTAT JARDÍ

                                                          Queixes per "la plaga de coloms" a Ciutat Jardí 

Desde l'any 2017 els veïns del barri de Ciutat Jardí de Lleida alerten que són centenars els grups de colom que aniden a les cases del barri sobre tot en cases prop del Jardí Botànic, denuncien la gran brutícia i problemes higiènics i  demanen mesures tan a la  Paeria com les han fet extensibles al departament conseqüent de la Generalitat.

 

Els veïns de Ciutat Jardí denuncien sentir-se impotents davant la "plaga de coloms" que pateixen des de fa anys i que s'ha vist agreujada des de la posada en marxa de l'Arborètum, ja que "representa l'hàbitat perfecte per a aquestes aus".

 

Els propietaris dels habitatges més properes a l'equipament asseguren que els coloms es compten per centenars i denuncien els problemes de brutícia i danys que provoquen en els desguassos, canals i teulades, així com les conseqüències perjudicials higièniques i sanitàries associades a aquests animals.

Han instal·lat gàbies i pinxos anti coloms per minvar la presència de les aus, però no disminueixen.

 

Coloms_2.JPG

"La situació és insostenible.... "

s'han instal·lat elements per dissuadir la seva presència, com gàbies a les terrasses superiors per capturar-les, pinxos anti coloms a les façanes o reixes per evitar que es colin per la xemeneia o canonades, però no tenen efectes positius per eradicar el problema.

Coloms_1.JPG
Ciutat Jardí coloms

Per això, la comunitat de veïns més afectada ha sol·licitat formalment a la Paeria l'aplicació de mesures efectives per eradicar el problema i preveuen fer el mateix al departament de Salut. "Les nostres teulades s'han convertit en autèntics centres d'operacions per als coloms", assegura un veí, que afegeix que són els propietaris els que han d'afrontar el cost de la majoria d'aquestes actuacions, com la neteja de canonades.

Per la seva banda, l'Associació Veïnal de Ciutat Jardí, ha indicat  que el problema comença a estendres a altres zones del barri.

 

En aquest sentit, ama diferents reuniones previstes  amb Fèlix Larrosa i Xavier Rodamilans (Regidor del Barri) és reclamarà la urgència d'aplicar alguna alternativa legal per eradicar el problema. 

bottom of page