top of page

PLATAFORMA
SÍ ESPAIS VERDS PÚBLICS

Logo _Plataforma_Final_1.png

Els veïns de Ciutat Jardí van començar al mes de juny del 2018 una campanya de recollida de signatures amb l'intenció de que no es porti a terme la construcció d'uns camps de futbol, amb la consequent perdua d'un espai vital i  cèntric del barri, i que és l'única zona verda pública del Ciutat Jardi.  

La plataforma ha penjat pancartes reivindicatives en diferents punts del barri, difonen un manifest per totes les cases i comunitats “perquè sàpiguen que l’ajuntament ens vol treure l’únic espai verd i públic que tenim".  Unes 280 persones formen part de la plataforma i, al seu compte de Twitter, a la premsa i a la TV local denuncien que “la construcció del complex reduiria la qualitat de vida del barri, deixant de ser residencial i causaria problemes de contaminació acústica i lluminosa als veïns" a més suposaria  perdre una zona verda pública i que aquesta pasi a mans d'una empresa privada per convertir l´ús de l'explotació  com a Club de Futbol privat.

Accions plataforma
Accions plataforma
Accions plataforma
Accions plataforma
Accions plataforma
Accions plataforma
Accions plataforma
Accions Plataforma
Accions plataforma

Els motius del desacord de la Plataforma contra la construcció d'un macro-complex esportiu, son:

  • Suposaria la desaparició de l’únic espai verd públic que disposa el barri i que usem per practicar esport, passejar i gaudir de l’entorn.

  • Es construirien tres camps de futbol, els quals serien per a ús exclusiu d’un club privat per la qual cosa el veïns no hi tindrien accés lliure i gratuït a aquest espai.

  • Les activitats del club, set dies a la setmana dia i nit, implicarien nombrosos inconvenients per al barri com problemes de mobilitat i aparcament, increment del trànsit, contaminació lumínica i acústica, etc.

  • No s’ha consultat (exposat) ni acordat amb els veïns i per tant, que estan en contra del projecte.

  • L’exclusivitat de la cessió de les instal·lacions a un club privat impediria que els veïns poguessin gaudir d’un espai de lleure i esport.

  • Estem en contra de la cessió gratuïta del terreny i el finançament íntegre del cost de les instal·lacions a través de subvencions municipals.

La Paeria emet un comunicat de data 23 de novembre 2018 en què s’informa que l’equip de govern municipal “repensa la idoneïtat de l’equipament a la nostra zona verda, degut a l’oposició dels veïns del barri i a la falta de suports dels grups polítics municipals”.

Després de mesos d’activitat intensa i molta feina feta pels veïns per mostrar el rebuig a la construcció del camps de futbol ptivats al nostre espai verd, durant els quals s’han fet multitud de reunions i activitats amb gran participació del veïnat, per fi rebem una noticia positiva però no suficient, declara el President de l'Associació de Veins de Ciutat Jardí-Arborètum, Hèctor Garvín.

La Plataforma Sí Espais Verds Públics,  seguira insistint i reclamant un pronunciament definitiu i inequívoc a l’equip de govern, que  garanteixi l’ús públic i gratuït d'un  espai de lleure i esport que ens el sentim nostre, de tots el veïns.

LES  ACCIONS DE LA PLATAFORMA

ACCIONS MEDIÀTIQUES

bottom of page