top of page

L'Heliport amb vols nocturns

El problema de l'Heliport situat al Parc de Bombers al ven mitg del barri de Ciutat Jardí continua. Ara s'han sumat els aterratges i enlairaments nocturns per part del SEM (Serveis d'Emergències Mèdiques) i el posterior trasllat cap a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova amb ambulància.

Quan ens van sorprendre amb els aterratges durant el dia, veient passar els helicopters per sobre dels nostres caps, ara els hem de sentir i no espantar durant qualsevol hora de la nit.


Aquesta situació va tenir un inici l'any 2011 quan van convertir l'heliport del Parc de Bombers de la capital amb centre opereatiu del SEM i Mossos d'Esquadra, el van inagurar totes les autoritats del temps


Les sensacions pels veïns de Ciutat Jardí no podien ser massa encoratjadores amb les declaraciones de a les hores Paer Àngel Ros, "aquesta infraestructura és un element d'equilibri territorial que permet donar un servei eficaç als ciutadans".

Els veïns de Ciutat Jardí afectats entenemque naturalment s'ha de donar aquest servei i com més eficaç (com be diu el Sr. Àngel Ros) millor, pero la problemàtica ara pasa per volar sense control (és una expresió) de nit a qualsevol hora per d'amunt d'un barri, tipicament residencial on el soroll passa per escoltar el cant dels grills i algun cotxe que accelera per que davant seu no té obstacles.Mentre el SEM ultima els operatius de vol, de moment, les pràctiques nocturnes estan despertant constantment al veïnat.

Des de la Associació de Veïns de Ciutat Jardí-Arborètum, amb el seu President Hèctor Garvín al cap davant, s'ha expressat aquest continu malestar mitjançant escrits en premsa i peticions, entre altres, a l'Agència Estatal de Seguretat Aerea (AESA) dependent del Ministeri de Foment, sol·licitant es prenguin les mesures oportunes per a solucionar o pal·liar la conducta d'questes operacions nocturnes.
Comentarios