top of page

Recollida porta a porta Ciutat Jardí

Lleida reafirma la seva aposta per un model de ciutat sostenible posant en marxa una prova pilot de recollida selectiva de residus porta a porta (PaP). Es farà als barris de Ciutat Jardí i Vila Montcada

El sistema de recollida d’escombraries porta a porta serà una realitat al barri de Ciutat Jardí i Vila Montcada a partir del 5 de novembre del 2018. La mesura afectarà 1.400 cases amb 2.972 veïns, a qui es donarà dos contenidors per domicili, un per a la llar i un altre per deixar les escombraries al carrer perquè la recullin els serveis de neteja, a banda de quatre tipus de bossa d’escombraries: una per a paper, cartró i envasos; una altra de residus orgànics; una per a la fracció rebuig, i una altra per a productes d’higiene personal com compreses i bolquers. Aquestes bosses, que s’entregaran en un nombre suficient perquè cada habitatge en tingui per a tot un any, s’hauran de deixar al carrer (l’orgànica dins d’un cubell) perquè siguin recollides els dilluns, dimecres i divendres entre les 20.00 i les 22.00 hores.


Les bosses d’orgànica i fracció rebuig portaran un xip que permetrà controlar quins veïns reciclen correctament i quins no i, alhora, saber les escombraries que produeix cada domicili. La recollida es farà per dies: els dilluns i els divendres serà el torn de la de paper, cartró i envasos; els dimecres, la de rebuig, i les d’orgànica i productes sanitaris podran ser recollides qualsevol d’aquests dies, mentre que el vidre s’haurà de tirar als contenidors habituals al carrer, ja que seran les úniques que no es retiraran a les zones en les quals s’apliqui aquest sistema.


Actualment, la ciutat recicla de forma selectiva el 30 per cent dels residus. Amb aquest nou sistema es pretén arribar al 57 per cent, va assenyalar Larrosa, que va afegir que suposarà un estalvi en la gestió d’escombraries del 32 per cent. Per informar els veïns, a partir del 8 d’octubre la Paeria enviarà cartes divulgatives i un equip d’educadors entregarà els cubells i les bosses. També s’organitzaran sessions informatives els dies 16 i 30 d’octubre a l’escola Ciutat Jardí i hi haurà una parada informativa a l’Arborètum del 18 d’octubre fins al 23 de novembre.


A partir de l’any que ve s’implantarà aquest sistema a Balàfia i Pardinyes, després al Centre Històric i més endavant en algunes partides de l’Horta. Larrosa va demanar als veïns “paciència i responsabilitat” perquè el programa funcioni i sigui “un èxit i guanyem en sostenibilitat”.

Comments